11 Ocak Dünya Morse Alfabesinde Adını Öğrenme Günü

11 Ocak her yıl "Dünya Morse Alfabesinde Adını Öğrenme Günü" olarak kutlanır. Morse alfabesi, nokta ve çizgilerin kombinasyonunu kullanarak harfleri ve sayıları temsil eden bir iletişim kod sistemidir. Bu gün, insanları Morse alfabesini keşfetmeye ve kendi adlarını Morse alfabesiyle ifade etmeye teşvik eder. İnsanlar, Morse alfabesini öğrenebilir, adlarının nokta ve çizgi kombinasyonlarını belirleyebilir ve iletişimde farklı bir deneyim yaşayabilirler. Bu özel gün, iletişim teknolojilerinin evrimine bir gönderme yaparken aynı zamanda geçmişte kullanılan bir iletişim yöntemini hatırlamak için bir fırsat sunar.