12 Ekim Dünya Yaşlı Çiftçiler Günü (Old Farmers Day)

12 Ekim - Dünya Yaşlı Çiftçiler Günü (Old Farmers Day): Bu özel gün, yaşlı çiftçilerin emeklerini ve tarım sektöründeki katkılarını kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Yaşlı Çiftçiler Günü, insanları yaşlı çiftçilerin deneyimlerini paylaşmaya, onlara saygı göstermeye ve tarımsal mirası kutlamaya teşvik eder.
Bu gün, çiftlikleri ziyaret etmek, yerel ürünleri desteklemek veya yaşlı çiftçilerle ilgili etkinliklere katılmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Dünya Yaşlı Çiftçiler Günü, insanları tarım sektöründeki yaşlı çiftçilerin emeklerini takdir etmeye teşvik eder, onların bilgeliğinden faydalanmayı ve tarımın önemini vurgulamayı amaçlar.