17 Ocak Dünya Mucit Çocuklar Günü (Kid Investors’ Day)

17 Ocak her yıl "Dünya Mucit Çocuklar Günü" olarak kutlanır. Bu gün, çocukların yaratıcılığını ve yenilikçi düşünme yeteneklerini kutlamak amacıyla düzenlenir. Çocuklar, hayal güçlerini kullanarak yeni fikirler üretebilir, icatlar yapabilir veya projeler geliştirebilirler.

Bu özel gün, insanları çocukların fikirlerini desteklemeye ve onları cesaretlendirmeye teşvik eder. İnsanlar, çocuklarla birlikte mucitlik oyunları oynayabilir, icat etme etkinlikleri düzenleyebilir veya çocukların yaratıcı projelerini sergileyebilecekleri bir platform sağlayabilirler. Aynı zamanda, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına olan ilgiyi artırmak için bir fırsat sunar.