Aile Danışmanlığı Serbest Meslek Mi?

Aile Danışmanlığı
Serbest Meslek Mi?

Aile danışmanlığı, genellikle bir danışmanın kendi özel pratiğini kurduğunda serbest meslek olarak kabul edilir. Serbest meslek, bir kişinin kendi işvereni olduğu ve genellikle bireysel müşterilere veya danışanlara hizmet verdiği bir iş türüdür. Aile danışmanları, özel bir pratiği olan serbest profesyoneller olabilirler ve bu durumda genellikle kendi iş saatlerini belirlerler ve kendi işlerini yönetirler.

Ancak, aile danışmanları aynı zamanda bir okul, hastane, toplum merkezi veya hükümet kurumu gibi daha büyük bir kuruluş için de çalışabilirler. Bu durumda, aile danışmanları genellikle bir işverene bağlıdır ve serbest meslek sahibi olarak kabul edilmezler.

Bu nedenle, aile danışmanlığı hem serbest meslek sahibi profesyoneller için bir kariyer olabilir, hem de daha geleneksel işveren-çalışan ilişkileri içinde çalışabilir. Aile danışmanı olarak hangi çalışma şeklini seçeceğiniz genellikle sizin kişisel tercihlerinize, iş hedeflerinize ve aile danışmanlığına dair deneyim ve eğitiminize bağlıdır.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız: Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası