Apple Sanal Gerçeklik Gözlüğü Vision Pro’yu Duyurdu!

Apple'ın yeni iPhone anı olarak tanımlanan cihazı Vision Pro olarak tanıtıldı. Vision Pro, Apple'ın ilk karma gerçeklik cihazı olarak ön plana çıkıyor ve tamamen yeni bir işletim sistemi olan visionOS'a sahip. Bu yeni cihaz, kullanıcılara görsel ve işitsel açıdan zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Apple Vision Pro Özellikleri

Vision Pro, gelişmiş bir kullanıcı arayüzü ve sezgisel kontrollerle donatıldığı ifade ediliyor. Kullanıcılar, dokunmatik kontroller, sesli komutlar ve hareket algılama gibi farklı yöntemlerle cihazı kullanabilecekler. Bunun yanı sıra, yüksek çözünürlüklü görüntüleme sağlayan bir ekran ve gelişmiş grafik yetenekleri sunan güçlü bir işlemci de Vision Pro'nun özellikleri arasında yer alıyor.

Vision Pro'nun en dikkat çekici özelliklerinden biri de Spatial Audio teknolojisidir. Bu özellik, kullanıcılara 3D ses deneyimi sunarak içeriklerin daha gerçekçi bir şekilde duyulmasını sağlar. Böylece, kullanıcılar çevresel ses efektleriyle etkileşime geçebilir ve içerikleri daha immersif bir şekilde deneyimleyebilirler.

Yeni Bir İşletim Sistemi: VisionOs

Ayrıca Vision Pro, geniş bir uygulama ve içerik ekosistemine sahip olacak. Apple, geliştiricilere visionOS için özel olarak tasarlanmış bir geliştirme kitine erişim sağlayarak, çeşitli uygulamaların ve deneyimlerin Vision Pro üzerinde geliştirilmesini teşvik ediyor. Böylece kullanıcılar, oyunlar, eğitim uygulamaları, sanal gerçeklik deneyimleri ve daha fazlasını keşfedebilecekler.

Apple'ın Vision Pro ile ilgili daha fazla detayı ilerleyen dönemlerde paylaşması ve cihazın piyasaya sürülmesi bekleniyor. Kullanıcılar, Vision Pro ile iPhone deneyimini bir adım öteye taşıyarak karma gerçeklik teknolojisinin avantajlarından faydalanabilecekler.

Apple Vision Pro Ücreti Ne Kadar Olacak?

Apple, Vision Pro'nun fiyatını 3.499 dolar olarak duyurdu. Cihaz, önümüzdeki yılın başlarından itibaren satışa sunulacak. Ne yazık ki, Vision Pro sadece ABD'deki Apple perakende mağazalarında satışa sunulacak.