Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Nedir

Aromatik bitki yetiştiriciliği, baharat, tıbbi ve aromatik bitkilerin ticari amaçlarla üretilmesini ve yetiştirilmesini içeren bir tarım faaliyetidir. Bu bitkiler, yaprakları, çiçekleri, tohumları, kökleri veya diğer kısımlarıyla hoş kokulu ve aromatik özelliklere sahiptir. Aromatik bitki yetiştiriciliği genellikle bahçelerde, sera ortamlarında veya tarım arazilerinde gerçekleştirilir.
Bazı yaygın aromatik bitkiler şunlardır:

Fesleğen: Fesleğen bitkisi, güçlü bir aroma ve nane benzeri bir kokuya sahiptir. Yemeklerde, salatalarda ve pesto sosunda kullanılır.

Adaçayı: Adaçayı bitkisi, yapraklarından elde edilen yağları ve çayıyla bilinir. Tıbbi ve aromatik kullanımları bulunur.

Nane: Nane bitkisi ferahlatıcı bir kokuya ve tatlı bir aromaya sahiptir. Çay, kokteyller, tatlılar ve yemeklerde kullanılır.