Artık Parayla Mavi Tik Alanları Ayırt Edebşlmem Münkün !

Twitter'da sadece Twitter Blue abonelerine özel olan mavi tiklerle ilgili gerçeklik karmaşasına yönelik yeni bir çözüm geliştirildi. Eylül 2022'de Elon Musk tarafından resmi olarak satın alınan Twitter, birçok tartışmalı değişikliğe sahne oldu. Ancak bu değişiklikler arasında, uzun süre boyunca testlere tabi tutulan ve Twitter deneyimini bir oyun gibi hissettiren mavi tik değişiklikleri en çok konuşulanlar arasındaydı.

Tüm bu tartışmalardan sonra mavi tik, artık Elon Musk'ın sevdiği hesaplar dışında yalnızca Twitter Blue abonelerine özel bir rozet olarak kullanılmaya başlandı. Bu durum, gerçek onaylı hesaplarla mavi tik satın alan hesapları birbirinden ayırt etmeyi daha da zorlaştırmıştı.

Gerçek Onaylı Hesaplar Ayırt Edilebiliyor!

Bugün, bu soruna yönelik yeni bir çözüm sunuldu. Twitter profillerine eklenen sadece bir satır ile hesapların güvenilirlik tartışmaları büyük ölçüde çözüme kavuştu. Artık bir hesabın ilk kez onaylandığı, yani mavi tik aldığı tarih, hesap sayfasında görüntüleniyor. Ancak bu bilgiye erişmek, tartışmaların devam edeceği bir şekilde sağlanıyor.

Bir hesabın onaylandığı tarihi öğrenmek isteyen kullanıcılar, ilgili hesabın sayfasına girip mavi tik rozetine tıklamak zorundadır.Tabii ki bu önlem, Twitter ana sayfasında sahte ve gerçek hesapları birbirinden ayırt etmek için yeterli değildir. Ancak en azından bir yerlerden ipucu elde etme fırsatı sunmaktadır.