Bahçe Bitkileri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bahçe Bitkileri Bölümü, bahçe bitkilerinin yetiştirilmesi, bakımı, hastalıkları ve zararlıları gibi konular üzerine çalışan bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, bitki yetiştirme teknikleri, bahçe bitkilerinin çoğaltılması, bitki beslenmesi, toprak işleme, bitki hastalıkları ve zararlıları gibi konular üzerinde çalışırlar. Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri, bitki fizyolojisi, toprak bilimi, bitki hastalıkları ve zararlıları, bahçe bitkilerinin tasarımı ve peyzaj uygulamaları konularında eğitim alırlar. Bu bilgiler, öğrencilerin bahçe tasarımı, bahçe bakımı, toprak yönetimi ve bitki üretimi gibi konularda becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Çalışma Alanları

Bahçe Bitkileri Bölümü mezunları, peyzaj mimarlığı, bahçe tasarımı, tarım sektörü, bitki üretimi, tohumculuk, bahçe malzemeleri ticareti ve araştırma kurumlarında çalışabilirler. Mezunlar, özel veya kamu sektöründe bahçe tasarımı ve bakımı işlerinde çalışabilir, bahçe malzemeleri satışı yapabilir veya bitki üretiminde görev alabilirler. Bahçe Bitkileri Bölümü mezunları, bahçe bitkilerinin yetiştirilmesi ve bakımı konusunda bilgi sahibi olduklarından, ayrıca birçok sektörde iş imkanı bulabilirler. Örneğin, ilaç, gıda, çevre koruma, enerji, inşaat ve hatta tekstil sektörlerinde, bitki bazlı ürünlerin üretimi ve yönetimi konusunda görevler alabilirler. Ayrıca, kendi bahçe bitkileri üretim veya tasarım şirketlerini kurarak, kendi işlerini de yaratabilirler.