Beslenme Koçu Ne İş Yapar

Beslenme Koçu, bireylere sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmeleri, kilo yönetimi, enerji dengesi, besin değerlerini doğru bir şekilde anlama, yaşam tarzı değişiklikleri ve beslenme hedeflerine ulaşma konularında rehberlik ve destek sağlayan bir profesyoneldir.

Beslenme koçları, bireylerin beslenme alışkanlıklarını değerlendirir, kişiselleştirilmiş beslenme planları oluşturur, motivasyon sağlar, engelleri aşmada yardımcı olur ve değişim sürecini destekler. Ayrıca bireylere beslenme konusunda doğru bilgi ve yönlendirmeleri sunarak sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerini sürdürmelerine yardımcı olurlar.