Bilim Kurgu Temalı Yerli Filmler

Türk sineması ve televizyonunda bilim kurgu temalı yapımlar, tarihsel ve dramatik yapımlara kıyasla daha azdır. Ancak son yıllarda Türkiye'de de bu türde bazı dikkat çekici yapımlar ortaya konulmuştur.

G.O.R.A. (2004)

Cem Yılmaz'ın yazıp başrolde oynadığı bu film, bir uzay gemisine kaçırılan Arif'in uzaydaki maceralarını komik bir dille anlatır.

A.R.O.G (2008)

Yine Cem Yılmaz'ın bir yapımı olan bu film, G.O.R.A.'nın devamı niteliğindedir ve bu kez baş karakteri tarih öncesine, ilkel çağlara götürür.

Bunu Beklemediniz (2021)

Bilim kurgu öğeleri taşıyan bir korku filmidir. Küresel bir salgın sırasında, tehlikeli bir virüsün etkisi altında kalan insanların hikayesini anlatır.

Dünyayı Kurtaran Adam (1982)

Türk bilim kurgu sinemasının kült yapıtlarındandır. Star Wars sahnelerinin bazıları kullanılarak hazırlanmış bu film, özgün ve komik sahneleriyle dikkat çeker.