Emekli / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Emeklilik, belirli bir yaşa veya çalışma süresine ulaşan bireylerin, düzenli bir işte çalışmayı bırakarak, belirli bir maaş ya da gelir karşılığında iş hayatından çekildiği ve dinlenme dönemine girdiği durumu ifade eder.

Emeklilik, kişinin çalışma hayatının sona ermesiyle ilgili bir kavramdır. Emekli olan bir birey, artık aktif olarak iş gücü piyasasında yer almaz ve düzenli bir iş yapmaz. Emekliler, birikimler ve prim ödemeleri sonucu oluşan emeklilik hakkı karşılığında emekli maaşı alırlar. Bu maaş, emeklilik sistemi, prim ödeme durumu, çalışma yılı ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Emeklilikten sonra, bazı kişiler hobilerine veya ilgi alanlarına yönelerek gönüllü çalışmalar yapabilir veya farklı işlerde çalışarak gelir elde edebilirler. Ancak, genel olarak, emekli olan bireylerin düzenli bir işleri yoktur. Bazı emekliler, emeklilik sonrası iş hayatına geri dönmeyi tercih edebilirler. Bu durumda, iş arayarak veya serbest çalışarak gelir elde edebilirler.