Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Şartlar Değişti

Fahri Trafik Müfettişliğinde Yeni Düzenlemeler

Fahri Trafik Müfettişliği, trafik düzenini sağlamak ve trafik kurallarının ihlal edilmesini önlemek amacıyla gönüllü olarak çalışan kişileri kapsayan bir sistemdir. Bu sistemde yapılan yeni düzenlemeler, müfettişlerin görev ve sorumluluklarını yeniden tanımlamaktadır.

Eğitim ve Değerlendirme

Yeni yönetmelik kapsamında fahri trafik müfettişleri, belirli bir eğitim programına tabi tutulacak. İllerinde düzenlenecek bu eğitimlere katılmayan kişilere müfettişlik kimliği verilmeyecek. Müfettişlerin görevlerini etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri için yılda en az iki defa eğitim ve değerlendirme toplantısı yapılacak. Bu toplantılar yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek ve uzaktan eğitimde değerlendirme sınavı yapılacak. Sınavı başarıyla tamamlayanlar eğitime katılmış sayılacak.

Tutanak Düzenleme Yetkisi

Fahri trafik müfettişleri, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecek. Her ihlale ceza yazamayacakları gibi, belirli bir süre içinde tutanak düzenlemeyen veya günlük hayatın olağan akışı dışında tutanak düzenlediği tespit edilen müfettişlerin görevleri sonlandırılabilecek.

Yaş ve Görev Süresi Kısıtlamaları

Yeni düzenlemeler, 70 yaşından gün alan kişilerin fahri trafik müfettişi olamayacağını belirtiyor. Ayrıca, bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmayan müfettişlerin görevleri sonlandırılabilecek.

Kişisel Bilgilerin Gizliliği

Fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgiler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince gizli tutulacak. İlgili kurumlar, bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gerekli önlemleri alacak.

Yeni düzenlemeler, fahri trafik müfettişlerinin görevlerini daha etkin ve düzenli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamayı amaçlıyor. Eğitim ve değerlendirme süreçlerinin sıkı tutulması, tutanak düzenleme yetkilerinin sınırlandırılması ve kişisel bilgilerin gizliliğinin korunması, sistemin daha güvenilir ve etkili olmasına katkı sağlayacaktır.

İçişleri Bakanlığı Resmî Gazete Yönetmeliği

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!