Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, insan vücudunun hareket bozukluklarını tedavi etmek ve özellikle kas, kemik ve sinir sistemlerindeki yaralanmaların iyileştirilmesi konularında eğitim veren bir lisans programıdır.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları, özel ve devlet hastanelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, spor kulüplerinde, özel kliniklerde ve sağlık turizmi sektöründe çalışabilirler.

Bu programdaki öğrenciler, anatomiden ve fizyolojiden kinezyoloji, fiziksel değerlendirme, hareket bilimi, elektroterapi, hidroterapi, masaj, manuel terapi, egzersiz terapisi ve psikolojik danışmanlık gibi birçok konuda eğitim alırlar.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları, hastaların fiziksel fonksiyonlarını değerlendirir, tedavi planları hazırlar ve uygularlar. Bunlar arasında hareket kısıtlılığı, kas zayıflığı, spastisite, koordinasyon bozuklukları ve diğer kas-iskelet sistemine bağlı sorunlar yer alır. Ayrıca, sporcu sakatlıkları ve cerrahi sonrası iyileşme gibi konularda da çalışabilirler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları, fizyoterapi tekniklerini ve egzersiz programlarını hastalara öğretirler ve onlara rehabilitasyon sürecinde destek sağlarlar. Ayrıca, hastaların sağlık kayıtlarını tutarlar ve diğer sağlık profesyonelleriyle birlikte çalışarak hastaların sağlık durumlarını izlerler.Özetle, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, insan vücudunun hareket bozukluklarını tedavi etmek ve özellikle kas, kemik ve sinir sistemlerindeki yaralanmaların iyileştirilmesi konularında eğitim veren bir lisans programıdır. Bu program mezunları, hastaların fiziksel fonksiyonlarını değerlendirir, tedavi planları hazırlar ve uygularlar.