Hastane Santral Görevlisi Ne İş Yapar

Hastane santral görevlisi, hastane içi ve dışı iletişimin koordinasyonunu sağlayan ve hastaların, ziyaretçilerin ve sağlık personelinin telefon çağrılarını yöneten önemli bir pozisyondur. Hastane santral görevlisi, gelen telefon çağrılarını yanıtlayarak hastaların randevularını düzenler, yönlendirme yapar ve bilgi sağlar.

Ayrıca, acil durumlar için gelen çağrıları hızlı bir şekilde değerlendirir ve ilgili sağlık ekiplerine yönlendirir. Hastane santral görevlisi, telefon çağrılarının yanı sıra hastane içi acil kodlarını duyurabilir, ziyaretçilere yönlendirme yapabilir ve talep edilen hizmetleri yerine getirebilir.

İletişim becerileri, sabır, hızlı düşünme yeteneği ve etkili bir telefonda iletişim kurma becerisi, hastane santral görevlisi için önemlidir. Bu pozisyon, hastanenin sorunsuz bir şekilde çalışmasına katkıda bulunur ve hasta memnuniyetini sağlamak için etkili iletişim ağı oluşturur.