İntihal ve İntihalden Kaçınma Stratejileri Sertifika Programı Nedir?

İntihal, başkasının fikirlerini, çalışmalarını veya yazılarını kopyalamak, alıntılamak veya çalmak olarak tanımlanabilir. Bu, özellikle akademik çalışmalarda ciddi sonuçlara neden olabilir ve bir kişinin itibarını, çalışmalarını veya kariyerini etkileyebilir. Bu nedenle, araştırmacılar ve öğrenciler arasında intihalden kaçınmak için önlemler almak önemlidir.

İntihal ve İntihalden Kaçınma Stratejileri Sertifika Programı, öğrencilerin ve araştırmacıların intihalden kaçınma konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Program, intihal kavramını tanımlamak, intihalden kaçınma stratejileri öğrenmek, kaynakları doğru bir şekilde alıntılamak ve atıfta bulunmak, çalışmaları intihalden arındırmak ve intihal tespiti araçlarını kullanmak için gerekli becerileri sağlamak gibi konuları kapsar.

Programın içeriği, kaynak belirleme, alıntılama ve atıfta bulunma tekniklerini öğrenmek, farklı türde kaynakları atıfta bulunma kurallarına uygun şekilde kullanmak, çevrimiçi kaynakları doğru bir şekilde alıntılamak, alıntı yapılan kaynakların listesini düzenlemek, kaynakları karşılaştırmak ve intihal tespiti araçlarını kullanarak çalışmaları kontrol etmek gibi konuları kapsar. Bu sertifika programı, öğrencilerin ve araştırmacıların intihalden kaçınma konusunda bilinçli ve etik bir şekilde çalışmalarını sağlamak için faydalıdır.

Sertifika Programına Bakınız.

İntihal ve İntihalden Kaçınma Stratejileri Sertifika Programı