İOS 17 Çıkıyor, iPhone'lara Gelecek Tüm Özellikler!

Apple, 5 Haziran Türkiye saati ile 20.00'da Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2023'te yeni işletim sistemi iOS 17'yi tanıtıyor.
Bu etkinlikte, Apple'ın sanal ve artırılmış gerçekliğe giriş yapması da bekleniyor.

• İlk bilgilere göre iOS 17, iPhone 8 ve iPhone X için destek vermeyecek. Aynı durum iPadOS 17 için beşinci nesil iPad ve birinci nesil iPad Pro için de geçerli olacak. Bunun sebebi olarak A11 işlemcinin bir güvenlik açığı gösteriliyor. Ancak, başka bir iddiaya göre Apple, iOS 16 güncellemesini alan tüm akıllı telefonlara iOS 17 güncellemesi sunacak. Bu iddiaların gerçekliği, iOS 17'nin resmi olarak duyurulduğu Haziran ayında ortaya çıkacak.

GÜNCELLEME HANGİ MODELLERE GELECEK?

• Bilgiler doğrultusunda iOS 17 güncellemesini alabilecek iPhone modelleri:

• iPhone 8 (Alamıyor)
  • iPhone 8 Plus (Alamıyor)
  • iPhone X (Alamıyor)
  • iPhone Xr (Alamıyor)
  • iPhone Xs (Alamıyor)
  • iPhone Xs Pro Max (Alamıyor)
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

GÜNCELLEMENİN GEÇERSİZ OLDUĞU MODELLER?

• iOS 17 güncellemesi almayacak iPhone modelleri ise: iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus olarak belirtilmiştir.

iOS 17 çıkış tarihi olarak Eylül ayı bekleniyor. Bu süre zarfında, Apple'ın yeni güncellemeyi iPhone 15 serisi ile kullanıcılara sunacağı düşünülüyor. Ayrıca yaz aylarında Beta programları başlatılacak.
İŞTE İOS 17' DE SUNULACAK ÖZELLİKLER?

• Kilit Ekranı yazı tipi boyutu seçenekleri
  • Özel Kilit Ekranı tasarımını diğer iPhone kullanıcılarıyla paylaşma seçeneği
  • Apple Music şarkı sözlerinin Kilit Ekranında görüntülenebilir olması
  • Apple Music’e basitleştirilmiş yeni arayüz tasarımı
  • Uygulama Kitaplığı klasörlerinin manuel olarak yeniden adlandırılabilir olması
  • Kontrol Merkezi tasarım değişiklikleri
  • El feneri parlaklık kaydırıcısı

WWDC23 etkinliği Türkiye saati ile 5 Haziran'da akşam 20.00'da başlıyor. Etkinliğin ardından gelişmeler takip edilecek.

İOS 17'YE GÜNCELLEME/YÜKSELTME NASIL YAPILIR?

Apple'ın yeni iOS 17 güncellemesi yayınlandı. Bu güncellemeyi yüklemek için, iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açıp Genel bölümüne gidin ve Yazılım Güncelleme'yi seçin. Eğer cihazınız iOS 17 için uygunsa, güncelleme seçeneği burada görünecektir.