Jeofizik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Jeofizik Mühendisliği bölümü, jeolojik yapıların fiziksel özelliklerini ve doğal kaynakların (petrol, doğalgaz, madenler vb.) yeraltı ve yerüstü koşullarını inceleyen bir disiplindir. Bu bölümde öğrenciler, jeolojik yapının özellikleri, yeryüzü şekilleri, volkanlar, depremler, yeraltı suyu kaynakları, madenler ve petrol kaynakları hakkında bilgi edinirler. Ayrıca, jeofizik veri toplama tekniklerini, jeofizik ölçüm aletlerinin kullanımını, verilerin analizini ve yorumlamayı öğrenirler.Jeofizik Mühendisliği bölümünde çalışanlar, jeofizik verilerinin toplanması, analizi, yorumlanması ve jeolojik yapıların ve doğal kaynakların keşfi konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Bu kişiler, doğal kaynakların araştırılması, madencilik, petrol ve doğalgaz sektörleri, arazi kullanımı, inşaat sektörü ve çevre analizi gibi birçok alanda çalışabilirler.

Jeofizik Mühendisliği mezunları, jeolojik, petrol ve doğalgaz sektörlerinde, arazi kullanımı ve çevre analizi sektörlerinde iş imkanları bulabilirler. Madencilik şirketleri, petrol ve doğalgaz şirketleri, inşaat firmaları, araştırma enstitüleri, jeofizik şirketleri ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler.Jeofizik Mühendisliği mezunları, jeolojik yapıların ve doğal kaynakların keşfi, araştırılması ve işletilmesi gibi konularda çalışabilirler. Bu kişiler, jeofizik verilerinin toplanması, analizi, yorumlanması ve raporlanması gibi işleri yaparak, doğal kaynakların kullanımına yönelik çözümler üretebilirler. Ayrıca, arazi kullanımı, inşaat projeleri, çevre analizi ve afet yönetimi gibi konularda da çalışabilirler.