Kalite Mühendisi / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Kalite Mühendisi, bir organizasyonun kalite yönetim sisteminin planlanması, uygulanması, izlenmesi ve kontrol edilmesi için çalışan bir uzmandır. Görevleri arasında ürünlerin ve hizmetlerin kalitesini artırmak, süreçlerin ve prosedürlerin geliştirilmesine yardımcı olmak, müşteri memnuniyetini artırmak, maliyetleri azaltmak, riskleri yönetmek ve şirketin kalite hedeflerine ulaşmasını sağlamak yer alır.

Kalite Mühendisleri, organizasyonun kalite yönetim sistemi politikalarını belirleyerek, kalite yönetim sistemi uygulama süreçlerini yönetir. Kalite yönetim sistemlerinin tasarımında yer alır, standartları belirler ve süreçlerin sürekliliğini sağlamak için planlama, ölçme, analiz etme, iyileştirme ve kontrol etme işlemlerini gerçekleştirir.

Maaşı Nedir?

Maaşları ülkeden ülkeye ve şirketten şirkete değişiklik göstermekle birlikte Türkiye'de bir Kalite Mühendisinin ortalama aylık maaşı 25.000-50.000 TL arasında değişebilir.