Kameraman / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Kameraman, bir televizyon kanalı, film yapım şirketi, haber ajansı veya birçok farklı işletme için video görüntüleme hizmetleri sunan profesyonellerdir. Kameramanlar, herhangi bir konuda çekim yapabilirler, örneğin; belgesel, reklam, film, müzik klibi vb.

Kameramanlar, video kaydedici, kamera, aydınlatma, mikrofon ve diğer ekipmanlar gibi teknolojik araçlarla çalışırlar. Çekimleri gerçekleştirmeden önce, aydınlatma ve kamera açısı gibi birçok farklı faktörü dikkate alarak, çekim alanını ayarlamak için hazırlıklar yaparlar. Çekim sırasında, aydınlatma ve kamera açılarını sürekli olarak ayarlamak zorunda kalırlar.

Kameramanlar ayrıca, çekimler için video düzenleme yazılımları kullanarak, çekimleri kurgulayıp, düzenleyip, müzik ve efektler ekleyerek son hale getirirler. Bunun yanı sıra, video kaydını saklamak, yedeklemek ve arşivlemek gibi görevleri de yerine getirirler.

Maaşı Nedir?

Kameramanlar, genellikle film yapımcıları, yayıncılar, reklam ajansları, kurumsal firmalar ve özel müşteriler tarafından işe alınır. Maaşları, çalıştıkları işverenin büyüklüğüne, sektöre ve tecrübelerine bağlı olarak değişebilir. Türkiye'de, yeni başlayan bir kameramanın aylık maaşı ortalama 15.000 TL'den başlayarak, tecrübeli bir kameramanın maaşı 35.000 TL'ye kadar çıkabilir.