Kuaför / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

KUAFÖR, saç, tırnak, cilt gibi alanlarda müşterilerin bakım ve güzellik ihtiyaçlarını karşılayan kişidir. Kuaförler, genellikle kendi işyerlerinde veya bir salon veya merkezde çalışırlar.

Kuaförlerin işleri arasında, müşterilerin saç kesimi, boyama, perma, fön gibi saç bakım işlemlerini yapmak, tırnak bakımı, manikür, pedikür, cilt bakımı gibi işlemleri gerçekleştirmek, müşterilere güzellik ve bakım ürünleri hakkında tavsiyeler vermek, randevu almak, ödemeleri almak ve işyerini temiz ve düzenli tutmak gibi görevler yer alır.

Maaşı Nedir?

Kuaförlerin maaşları da iş yerine, deneyime, bulundukları şehre, çalışma saatlerine ve işverenin bütçesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Türkiye'de bir kuaförün ortalama aylık maaşı, 12.500 TL ile 36.000 TL arasında değişebilir. Ancak, kendi işini yapan kuaförler veya daha tecrübeli ve popüler kuaförler daha yüksek gelir elde edebilirler.