Mezun Olmadan Aile Danışmanlığı Sertifikası Alınır Mı?

Mezun Olmadan Aile Danışmanlığı
Sertifikası Alınır Mı?

Aile danışmanlığı sertifikası alabilmek için genellikle öncelikle ilgili bir alanda lisans derecesi veya benzeri bir niteliğe sahip olmanız gerekmektedir. Türkiye'deki düzenlemelere göre, aile danışmanlığı sertifikası almak için psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, aile ve tüketici bilimleri, aile ve ev idaresi, aile yaşamı ve eğitimi gibi bölümlerden birinde lisans eğitimi almış olmak gerekiyor.

Bu lisans eğitiminin ardından, genellikle belirli bir eğitim sürecinden geçmeniz ve belirli bir sınavı başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Bu eğitimler genellikle belirli bir süre (örneğin, 300 saat) sürelidir ve genellikle aile danışmanlığı, çift terapisi, aile sistemleri, aile hukuku ve etiği gibi konuları içerir.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız: Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası