Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Okullara 120 Bin Temizlik Görevlisi Alınıyor: İUP Başvuru Şartları

İŞKUR tarafından hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP), bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında 120 bin temizlik görevlisini istihdam edecek. Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilecek bu alımlarla, özellikle iş gücüne katılmakta zorluk yaşayan engelliler, gençler, kadınlar ve uzun süredir işsiz olan vatandaşlar hedefleniyor. Program, işsiz bireylerin mesleki uyumlarını hızlandırarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyor.

Bu program dahilinde, iş arayan bireylere mesleki eğitimlerin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği, kişisel gelişim gibi konularda da eğitimler verilecek. Ayrıca, katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak ve iş hayatına girişleri desteklenecek.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İUP başvuruları, İŞKUR’un online platformu üzerinden alınmaktadır. Başvuru ekranına girerek, il ve ilçe seçimi yapıldıktan sonra uygun iş fırsatları görüntülenebilir. Başvurular 8 Eylül'e kadar devam ediyor.

Başvuru Ekranı: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/IstIupArama.aspx

Başvuru Şartları

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
  3. İŞKUR’a kayıtlı olmak.
  4. Son bir ay içinde sigortalı olarak bildirilmemiş olmak.
  5. Hane gelir şartını sağlamak.
  6. Yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  7. Kurumun aktif iş gücü programlarından yararlanmamış olmak.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!