Ön Muhasebeci / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

ÖN MUHASEBECİ, bir işletmenin finansal işlemlerini takip eden, kayıt tutan ve raporlayan kişidir. Ön muhasebeciler, gelir-gider tabloları, bilançolar, cari hesaplar, vergi beyannameleri gibi finansal belgeler hazırlarlar.

Ön muhasebecilerin görevleri arasında, fatura kayıtlarının tutulması, banka hareketlerinin kaydedilmesi, vergi beyannamelerinin hazırlanması, cari hesapların izlenmesi, satış ve satın alma işlemlerinin takip edilmesi, maliyet analizlerinin yapılması, ödemelerin izlenmesi ve raporlanması gibi işler bulunmaktadır.

Maaşı Nedir?

Ön muhasebecilerin maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir ön muhasebecinin ortalama aylık maaşı, 23.000 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir. Ancak, özel sektörde çalışan ön muhasebeciler veya deneyimli ön muhasebeciler daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, muhasebe programlarına hakimiyet, vergi mevzuatına hakimiyet ve İngilizce bilgisi gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.