Özlük İşleri, Bordrolama ve SGK İşlemleri Eğitim Programı Nedir

Özlük işleri, bordrolama ve SGK işlemleri, bir işyerinde çalışanların işlemlerinin yönetilmesi ve düzenlenmesi ile ilgili bir dizi süreci ifade eder. Bu süreçler, işverenlerin işyerlerindeki çalışanlarının haklarına ve yasal yükümlülüklerine uygun olarak işlemlerini yapmalarını sağlar.

Özlük işleri, çalışanların işe alınma, işe başlatma, personel dosyalarının oluşturulması, çalışma süreleri, ücretleri, sosyal hakları ve yasal yükümlülükler gibi işlemleri kapsar. İşverenler, çalışanların tüm özlük işleri ile ilgili belgeleri düzenleyerek, personel dosyalarını güncellemek ve saklamakla yükümlüdürler.

Bordrolama, çalışanların maaşlarının hesaplanması, vergi ve sigorta kesintilerinin yapılması ve çalışanlara ödenmesi ile ilgili bir süreçtir. Bordro işlemleri, işverenlerin çalışanların ücretlerini doğru bir şekilde hesaplamalarını, kesintileri düzenlemelerini ve ödemeleri zamanında yapmalarını sağlar. SGK işlemleri, işverenlerin çalışanları için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim ödemeleri yapmaları ve çalışanların sigorta haklarını sağlamakla ilgilidir. İşverenler, çalışanların sosyal güvence haklarını korumak için SGK işlemlerini doğru bir şekilde yönetmek zorundadırlar.

Özlük işleri, bordrolama ve SGK işlemleri yönetimi, işverenlerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlar. Bu işlemleri doğru bir şekilde yönetmek, çalışanların haklarını korumak, işverenlerin yasal yaptırımlardan kaçınmalarını ve işyerindeki işlemlerin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlar. İşverenler bu süreçleri yönetirken, mevzuat ve yasal düzenlemelere uygun olarak hareket etmeleri gerektiğinden, bu konuda uzmanlaşmış danışmanlık firmalarından destek almak faydalı olabilir.

Sertifika Programına Bakınız.

Özlük İşleri, Bordrolama ve SGK İşlemleri Eğitim Programı