Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Peyzaj Mimarı / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

PEYZAJ MİMARLARI, doğal ve yapısal unsurları bir araya getirerek, estetik ve fonksiyonel açıdan uygun bir dış mekan tasarımı oluşturan uzmanlardır. Peyzaj mimarları, açık alanların planlanması, tasarlanması, inşası ve bakımı ile ilgilenirler.

Peyzaj mimarlarının işleri arasında, açık alanların planlanması, tasarlanması ve çizilmesi, bitki ve malzeme seçimi, projelerin bütçesi ve kaynaklarına uygun şekilde yönetimi, müşteri ile iletişim ve işbirliği, projelerin inşaatını yönetme, proje sonrası bakımı ve yönetimi gibi görevler yer alır.

Maaşı Nedir?

Peyzaj mimarlarının maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir peyzaj mimarının ortalama aylık maaşı, 33.000 TL ile 112.000 TL arasında değişebilir. Ancak, özel projelerde veya özel şirketlerde çalışan peyzaj mimarları daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, uzmanlık alanları, yaptıkları projelerin özelliği ve büyüklüğü, müşteri portföyü ve yaratıcılık gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!