Sakarya İşletmeler Açısından Temel 6331 Sayılı İSG Sertifikası

İşletmeler Açısından Temel 6331 Sayılı İSG Sertifikası

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işverenlerin çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için gereken tedbirleri almasını zorunlu kılar. Bu kanunun uygulanmasını sağlamak için işletmelerde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sistemi kurulması ve İSG eğitimi alınması gerekmektedir. İşletmelerde İSG Sistemi oluşturmak ve uygulamak, çalışanların sağlığı ve güvenliğini korumanın yanı sıra, işletmelerin maddi ve manevi zararlardan korunması açısından da son derece önemlidir.

Temel 6331 Sayılı İSG Sertifikası, işletmeler açısından İSG Sistemi kurulması ve uygulanması konularında temel bilgi sahibi olmak isteyen kişilere verilen bir sertifikadır. Bu sertifika, işverenler, yöneticiler, İSG uzmanları, İSG teknikerleri, İSG hekimleri ve çalışanlar gibi farklı kişilere yönelik olarak tasarlanmıştır. Temel İSG Sertifikası, işletmelerde çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda temel bir farkındalık yaratmak, İSG kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve İSG mevzuatına uygun hareket etmek açısından son derece önemlidir.

Temel 6331 Sayılı İSG Sertifikası eğitimi, İSG mevzuatı, risk değerlendirmesi, iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi konuları kapsar. Eğitimde, işletmelerin İSG Sistemi kurulumu, İSG politikası, İSG planlama, İSG eğitimi, İSG denetimi ve İSG raporlama gibi konuları da ele alınır. Eğitim süresi genellikle 16 saatlik bir programa yayılır ve teorik eğitim, pratik örnekler ve örnek olay analizleri gibi etkileşimli aktiviteler içerir.

Temel 6331 Sayılı İSG Sertifikası, işletmeler açısından son derece önemlidir. İSG Sistemi kurulması ve uygulanması, işletmelerin yasal mevzuata uygun hareket etmesini sağlar ve iş kazaları, meslek hastalıkları gibi risklerin en aza indirilmesine yardımcı olur. İSG eğitimi alarak sertifika sahibi olan kişiler, işletmelerinde İSG kültürünün oluşmasına katkı sağlar ve çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratır.

Ayrıca Bakınız

İşletmeler Açısından Temel 6331 Sayılı İSG Sertifika Programı