Sakarya ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası

ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası

ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası, bir organizasyonun kalite yönetim sistemini denetlemek, değerlendirmek ve iyileştirmek için iç tetkikçilerin yetkinliğini belirleyen bir sertifikadır. ISO 19011 standardı, yönetim sistemleri için iç tetkikleri yönetme ve uygulama yöntemlerini tanımlar.

Bu sertifika, kalite yönetim sistemleri denetiminde uzmanlaşmış kişilerin alabileceği bir sertifikadır. ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası, bir organizasyonun kalite yönetim sisteminin etkililiğini ve uygunluğunu değerlendirmek için iç tetkikçilerin görevlerini yerine getirmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kanıtlar.

ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası için, öncelikle ilgili bir eğitim kurumundan bir iç tetkik eğitimi programının tamamlanması gereklidir. Bu program, iç tetkik sürecinin yönetimini, denetim planlamasını, denetim yapma becerilerini, değerlendirme yöntemlerini, raporlama ve takip süreçlerini ele alır.

Eğitim programının tamamlanmasının ardından, bir sınavı geçmek ve bir iç tetkik projesinde başarıyla çalışmak gereklidir. Sınav, genellikle ISO 19011 standardına dayalı sorular içerir ve iç tetkik yaparken kullanılan temel kavramları, teknikleri ve becerileri değerlendirir.

ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası, organizasyonlar tarafından kalite yönetim sistemi iç tetkikleri için kullanılan kişilerin yetkinliğini belirlemek için kullanılabilir. Ayrıca, bu sertifika, bir organizasyonun kalite yönetim sisteminin iyileştirilmesi için iç tetkikçilerin geliştirilmesi ve eğitilmesi konusunda önemli bir araçtır.

ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası, birçok farklı endüstride çalışan profesyoneller için faydalı olabilir. Örneğin, kalite yönetim sistemleri denetimi yapmak isteyen iç tetkikçiler, kalite yönetim sistemleri geliştirme danışmanları, kalite yönetim sistemleri belgelendirme kuruluşları ve kalite yönetim sistemleri danışmanlık firmaları için önemli bir sertifikadır.

Ayrıca Bakınız

ISO 19011 İç Tetkik Sertifikası