Sera Yetiştiriciliği Nedir

Sera yetiştiriciliği, bitkilerin kontrol altında ve kapalı bir ortamda, genellikle seralar içinde yetiştirilmesi işlemidir. Bu yöntemde, sera içindeki çevresel faktörler, sıcaklık, nem, ışık, sulama ve besin takviyesi gibi etmenler kontrol edilir. Sera yetiştiriciliği, bitkilerin mevsim dışında üretilmesini sağlar, çevresel koşullardan bağımsız olarak yıl boyunca sürekli ürün elde edilmesine imkan tanır.

Ayrıca, seralar bitkilere koruma sağlar, zararlılardan ve hastalıklardan etkilenme riskini azaltır. Sera yetiştiriciliği, sebze, meyve, çiçek, süs bitkileri ve fidan yetiştiriciliği gibi çeşitli ürünlerin yetiştirilmesinde kullanılır. Bu yöntem, üretim verimliliğini artırır, kalite kontrolünü sağlar ve tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlama potansiyeline sahiptir.