SON DAKİKA! Öğretmenlere ek ders ücret müjdesi 2023 - 2024

Başkan Erdoğan:
Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artışa gidiyoruz

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı, öğretmenler için oldukça önemli bir haberle başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış töreninde, öğretmenler için ek ders ücretlerine zam yapılacağını müjdeledi. Bu karar, öğretmenlerin maddi durumlarını olumlu yönde etkileyecek ve eğitim sektöründeki motivasyonlarını artıracak gibi görünüyor.

Birçok öğretmenin merakla beklediği bu zam, özellikle ücretli öğretmenler için büyük bir anlam taşıyor. Erdoğan, "Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz." açıklamasıyla bu oranı kamuoyuna duyurdu. Önceki dönemde 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti bu zamla beraber 75.15 TL'ye çıkartıldı. Öğretmenlerin maaşlarına böylesine büyük bir oranda zam yapılması, onların ekonomik şartlara daha rahat adapte olmasına olanak tanıyacak.

Kadrolu öğretmenler için de bu zam haberleri önemli bir yere sahip. Erdoğan'ın açıklamasına göre, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseltildi. Bu da yüzde 17,14'lük bir artışa tekabül ediyor.