Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

El işaretleri ile yapılan iletişim biçimi olan işaret dili, işitme engelli bireylerin toplumsal hayata aktif olarak katılmalarına yardımcı olur. Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı, katılımcılara işaret dili kullanarak iletişim kurma konusunda temel beceriler kazandırmayı hedefler.

Programın içeriği genellikle şunları kapsar:

• İşaret dili tarihi ve önemi
  • İşaret dili alfabesi ve sayılar
  • İşaret dili kelimeleri ve cümle yapıları
  • İşaret dili grameri ve dilbilgisi kuralları
  • İşaret dili kullanımı ile ilgili ipuçları
  • İşaret dili kullanarak günlük konuşma ve diyaloglar
  • İşaret dili kullanımı ile ilgili kültürel farklılıklar ve örnekler
  • İşaret dili kullanımı ile ilgili etik kurallar ve uygulamalar

Eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra pratik çalışmalar, örnek videolar, uygulamalar ve canlandırmalar gibi yöntemlerle desteklenir. Katılımcılar, programı tamamladıktan sonra işaret dili kullanarak temel iletişim becerileri kazanmış olurlar. Bu sertifika programı, işitme engelli bireylerle daha iyi iletişim kurmayı hedefleyen işitme engelli olmayan bireyler, öğretmenler, sağlık çalışanları, kamu hizmeti sunanlar ve herhangi bir ilgilenen kişi için uygundur.

Sertifika Programına Bakınız.

Temel İşaret Dili Eğitimi Sertifika Programı