Üniversite Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikası Veren Üniversiteler

Aile danışmanlığı, bireylerin ve ailelerin karşılaştığı zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olan önemli bir meslek dalıdır. Türkiye'de aile danışmanlığı alanında çalışmak veya uzmanlaşmak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylı sertifika programları bulunmaktadır. Bu sertifikalar, aile danışmanı olarak çalışmak için gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmada önemli bir adım sağlar.

MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası programları, çeşitli üniversiteler tarafından sunulmaktadır. Bu üniversiteler, MEB'in belirlediği standartlara uygun olarak, aile danışmanlığı alanında eğitim veren kurumlar arasında yer almaktadır. İşte Türkiye'de MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası veren bazı üniversiteler:

1. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (SAYEM) bünyesinde Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası programı sunmaktadır. Bu program, aile içi ilişkileri anlamayı, iletişim becerilerini geliştirmeyi ve danışmanlık tekniklerini öğrenmeyi hedefler.
    Aile Danışmanlığı Eğitimi İçin Tıklayınız.

2. İstanbul Gedik Üniversitesi: Gedik Üniversitesi, bünyesinde Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası programı düzenlemektedir. Bu program, ailelerin yaşadığı zorluklarla başa çıkma ve onlara destek sağlama konusunda katılımcılara temel bilgiler sunar.
    Aile Danışmanlığı Eğitimi İçin Tıklayınız.

3. Kırklareli Üniversitesi: Kıklareli Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi (KLUSEM) tarafından Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası programı sunmaktadır. Bu program, aile danışmanlarının etik ve mesleki standartlara uygun bir şekilde çalışmalarına odaklanır.
    Aile Danışmanlığı Eğitimi İçin Tıklayınız.

Bu liste, Türkiye'de Üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası veren bazı üniversiteleri içermektedir. İlgili üniversitelerin resmi web sitelerini ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilir ve sertifika programlarının içeriğini inceleyebilirsiniz.