Whatsapp’a Yeni Gelen Kanallar Özelliği

Whatsapp yeni bir özelliği daha kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Güvenilir ve basit arayüz ile whatsapp’tan ayrılmadan kişi ve kuruluşlardan gelen bilgilendirmeler kanallar üzerinden aktarılabilecek. Kanallar özelliği Güncellemeler adlı yeni bir sekmede yer alacağı belirtiliyor. Tek Yönlü olarak yalnızca yöneticiler metin, fotoğraf, video veya anket iletebilecek.

Hobileriniinz, spor takımlarınızın, yerel yetkililerden güncellemeleri veya daha fazlasını takip etmenizi ve seçmenize yardımcı olmak için geliştirmeler sürüyor. Sohbetlerde veya e-postayla gönderilen ya da çevrimiçi ortamda paylaşılan davet bağlantıları üzerinden de kanallara ulaşabilme imkanı tanınacak.

Gizliliğe Önem Artıyor!

Kanallar özelliğinde kanal yöneticisi veya takipçi olmanız telefon numaranızın ve profil fotoğrafınızın gösterilmesine kişisel bilgileri korumak için yol açmayacak.  Kimleri takip edececeğiniz sizin seçiminiz olacak ve gizli tutulacak. Kanal geçmişi bu sebeple 30 güne kadar sunucularda saklanabilecek. Yöneticilerin ekran görüntüsü ve mesajların farklı sohbetlere iletilmesini engelleme, kimlerin takip edebileceğini belirleme gibi şansı olacak.

İlk olarak Kolombiya ve Singapur'da önde gelen küresel isimlerle ve seçili kuruluşlarla bu özellik kullanılmaya başlayacak. Daha fazla ülkenin kullanıma başlaması önümüzdeki aylarda gerçekleşecek.