1 Ekim Dünya Uluslararası Kahve Günü (International Coffee Day)

1 Ekim - Dünya Uluslararası Kahve Günü (International Coffee Day): Bu özel gün, kahve kültürünü kutlamak ve dünya genelindeki kahve tutkunlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenir. Dünya Uluslararası Kahve Günü, insanları kahve içmeye teşvik eder, farklı kahve çeşitlerini denemeye ve kahvenin sosyal, kültürel ve ekonomik önemini vurgulamaya davet eder.
Bu gün, kahve dükkanlarına gitmek, kahve aromasını duymak, kahve tadını çıkarmak veya kahve severlerle paylaşımlar yapmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Kahve, birçok insan için günlük ritüellerinin bir parçası haline gelmiş önemli bir içecektir. Dünya Uluslararası Kahve Günü, insanları kahveyle bağlantı kurmaya, kahve çiftliklerinin sürdürülebilirliğine destek olmaya ve kahve kültürünü keşfetmeye teşvik eder.