2 Ocak Dünya Fikrini Ortaya Koyma Günü

2 Ocak her yıl "Dünya Fikrini Ortaya Koyma Günü" olarak kutlanır. Bu gün, insanları düşüncelerini paylaşmaya, yeni fikirleri ortaya koymaya ve geri bildirim almak için cesaretlendiren bir fırsattır. "Run it up the flagpole and see if anyone salutes it" deyimi, bir fikrin denenmesi ve kabul görmesi gerektiği anlamını taşır. Bu günün amacı, insanları düşünmeye teşvik etmek, yaratıcılıklarını serbest bırakmak ve yeni fikirlerin toplumda kabul görmesini sağlamaktır. İnsanlar, iş yerlerinde, eğitim kurumlarında veya sosyal çevrelerde bulundukları gruplarda fikirlerini paylaşabilir, tartışabilir ve geri bildirim alabilirler.