1 Mayıs Dünya Batman Günü (Batman Day)

Dünya Batman Günü, her yıl 1 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, Batman karakterini ve popüler kültürdeki etkisini kutlamayı amaçlar. Batman, DC Comics'in ünlü süper kahramanlarından biridir ve Gotham City'nin koruyucusu olarak bilinir.
Dünya Batman Günü, Batman hayranlarını bir araya getirerek çizgi romanları, filmleri, televizyon dizilerini ve diğer Batman eserlerini kutlamayı hedefler. Bu özel gün, cosplay etkinlikleri, film gösterimleri, çizgi roman okuma etkinlikleri veya Batman temalı parti gibi etkinlikleri içerir. Dünya Batman Günü, karanlık adalet savaşçısı Batman'in mirasını kutlar ve Batman evrenine olan sevgiyi paylaşmayı teşvik eder.