17 Nisan Dünya Haiku Günü (Haiku Poetry Day)

Dünya Haiku Günü, her yıl 17 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, Japon şiir formu olan Haiku'yu kutlamayı amaçlar. Haiku, üç dizeyle oluşturulan ve genellikle doğa, mevsimler ve duygusal deneyimlerle ilgili konuları içeren kısa ve etkili bir şiir türüdür.
Dünya Haiku Günü, insanları Haiku yazmaya teşvik eder, doğanın güzelliklerini ve anlık deneyimleri ifade etmeye yönlendirir. Bu özel gün, Haiku şiirleri paylaşma etkinlikleri, atölyeler veya Haiku yarışmaları gibi etkinlikleri içerir. Dünya Haiku Günü, insanları şiirin gücünü keşfetmeye ve ifade etmeye teşvik ederken, Japon kültürünün önemli bir yönünü kutlar.