12 Temmuz Dünya Basit Yaşama Günü (Simplicity Day)

12 Temmuz - Dünya Basit Yaşama Günü: Bu gün, karmaşadan uzaklaşarak basit bir yaşam tarzını kutlamak için ayrılmıştır. Dünya Basit Yaşama Günü, insanları tüketim alışkanlıklarını gözden geçirerek daha sade bir hayatı denemeye teşvik eder.
Az eşyaya sahip olmak, doğayla bağlantı kurmak, sakinlik ve iç huzuru bulmak gibi basit yaşam ilkeleri üzerinde odaklanır. Bu gün, insanları materyalist düşüncelerden uzaklaştırarak daha anlamlı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik eder.