20 Temmuz Dünya Uzay Keşfi Günü (Space Exploration Day)

20 Temmuz - Dünya Uzay Keşfi Günü: Bu özel gün, uzay keşfi ve uzay araştırmalarının önemini kutlamak amacıyla düzenlenir. Uzay keşfi, insanlığın sınırlarını genişleten ve evrenin gizemlerini keşfetmeyi amaçlayan bir alanıdır.
Dünya Uzay Keşfi Günü, insanları uzay araştırmalarına ilgi duymaya ve uzay bilimine katkıda bulunan çalışmaları takdir etmeye teşvik eder. Bu gün, astronominin ve uzay teknolojisinin önemini vurgular ve insanları evrenin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkmaya davet eder.