2 Şubat Dünya Krep Günü (Day of the Crêpe)

2 Şubat her yıl "Dünya Krep Günü" olarak kutlanır. Bu gün, krepin lezzetini ve çok yönlülüğünü kutlamak amacıyla düzenlenir. Krep, ince ve yuvarlak bir hamurun tavada pişirilmesiyle elde edilen bir Fransız mutfağı lezzetidir. Bu özel gün, insanları krep yapmaya teşvik eder, farklı krep tariflerini denemelerini sağlar ve krepin çeşitli doldurma ve soslarla nasıl sunulabileceğini keşfetmelerine olanak tanır. İnsanlar, evde krep yapabilir, krep restoranlarına gidebilir veya krep temalı etkinliklere katılabilirler. Aynı zamanda bu gün, Fransız mutfağına ve krepin küresel popülaritesine dikkat çekerek kültürel çeşitliliği kutlamak için bir fırsat sunar.