21 Nisan Dünya Astronomi Günü (Astronomy Day)

Dünya Astronomi Günü, her yıl 21 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, astronomi bilimine ilgi duymayı teşvik eder ve gökyüzündeki evreni keşfetmeyi amaçlar. Astronomi, yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve diğer kozmik cisimlerin incelenmesini içeren bir bilim dalıdır.
Dünya Astronomi Günü, insanları gökyüzünü izlemeye, astronomi etkinliklerine katılmaya ve bilimsel keşiflere ilgi duymaya teşvik eder. Bu özel gün, gözlem etkinlikleri, teleskop gösterileri, astronomi konferansları veya uzay temalı etkinlikler gibi etkinlikleri içerir. Dünya Astronomi Günü, insanları evrende büyük bir resmi keşfetmeye ve gökyüzünün gizemini keşfetmeye teşvik eder.