14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü (Pi Day)

Dünya Pi Sayısı Günü, her yıl 14 Mart'ta kutlanır. Bu özel gün, matematiksel sabit olan Pi sayısını ve matematik bilimini kutlamak için düzenlenir. Pi, bir çemberin çevresi ile çapı arasındaki oranı temsil eden bir sayıdır ve 3.14 şeklinde temsil edilir.

Dünya Pi Sayısı Günü, insanları matematiksel bilgi ve keşiflere ilgi duymaya teşvik eder. Bu özel gün, matematik etkinlikleri, yarışmalar, Pi sayısının özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi paylaşımları içerir. Matematik, birçok alanda kullanılan temel bir bilim dalıdır ve Dünya Pi Sayısı Günü, bu önemli bilim dalını kutlamak ve matematiksel merakı teşvik etmek için bir fırsattır.