21 Nisan Dünya Plakçıya Gitme Günü (Record Store Day)

Dünya Plakçıya Gitme Günü, her yıl 21 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, plakçıları ve plak koleksiyonlarını desteklemeyi amaçlar. Plaklar, müziğin fiziksel bir formu olarak değerli bir kültürel simge haline gelmiştir. Dünya Plakçıya Gitme Günü, insanları yerel plak mağazalarını ziyaret etmeye, plaklar satın almaya ve plak koleksiyonlarını genişletmeye teşvik eder.
Bu özel gün, müzikseverlerin bir araya gelmesini sağlar, müzikle ilgili sohbetler yapmalarını ve plak deneyimini paylaşmalarını teşvik eder. Dünya Plakçıya Gitme Günü, plakçıların önemini vurgular ve müzik tutkunlarını bir araya getirerek müziğin keyfini çıkarmaya teşvik eder.