25 Mayıs Dünya Havlu Günü (Towel Day)

Dünya Havlu Günü, her yıl 25 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, Douglas Adams'ın "Otostopçunun Galaksi Rehberi" adlı kitabında önemli bir rol oynayan havluları kutlamayı amaçlar.
Douglas Adams, kitabında havluları gezegenleri keşfetmek, hayatta kalmak ve başa çıkmak için vazgeçilmez bir araç olarak tasvir eder. Dünya Havlu Günü, insanları havlularıyla fotoğraf çekmeye, havlu temalı etkinliklere katılmaya veya havluyla ilgili yaratıcı içerikler oluşturmaya teşvik eder. Bu özel gün, kitap ve bilim kurgu hayranlarını bir araya getirir ve Douglas Adams'ın eserini kutlar.