3 Temmuz Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü

3 Temmuz - Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü: Bu özel gün, plastik poşet kullanımının azaltılmasını ve çevre dostu alternatiflerin tercih edilmesini teşvik eder. Plastik poşetler doğaya büyük zarar veren ve geri dönüşümü zor olan atıklardır.
Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü, insanları plastik poşetlerin yerine kumaş torbalar, bez çantalar veya tekrar kullanılabilir alternatifler kullanmaya teşvik eder. Bu etkinlik, çevre bilincini artırmayı ve sürdürülebilir alışveriş alışkanlıklarını desteklemeyi hedefler.