14 Şubat Dünya Kütüphane Aşıkları Günü (Library Lovers Day)

14 Şubat her yıl "Dünya Kütüphane Aşıkları Günü" olarak kutlanır. Bu gün, kütüphanelere olan sevgiyi ve kütüphane hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenir. Kütüphaneler, bilgi kaynaklarına erişimi sağlayan, eğitimi destekleyen ve toplumlarda okuma kültürünü geliştiren önemli kurumlardır. Bu özel gün, insanları kütüphaneleri ziyaret etmeye teşvik eder, kitapları keşfetmelerini sağlar ve kütüphane hizmetlerinden faydalanmalarını hatırlatır. İnsanlar, kütüphanelerde kitap okuyabilir, etkinliklere katılabilir veya kütüphane çalışanlarına teşekkürlerini sunabilirler. Aynı zamanda bu gün, kütüphanelerin toplumun bilgiye erişim hakkını desteklediğini vurgulayarak insanları kütüphanelerin değerini anlamaya teşvik eder.