5 Ocak Dünya Kuş Günü (Bird Day)

5 Ocak her yıl "Dünya Kuş Günü" olarak kutlanır. Bu gün, kuşları kutlamak, onları korumak ve kuş gözlemciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Kuşlar, doğal çevrenin önemli bir parçasıdır ve ekosistemin dengeleyici unsurlarından biridir. Bu özel gün, insanları kuşların çeşitliliğini ve güzelliklerini takdir etmeye teşvik eder.

İnsanlar, kuş gözlemciliği yapabilir, kuş yuvaları veya beslenme istasyonları kurabilir, kuşlara yönelik koruma projelerine katılabilir veya kuşlar hakkında bilgi edinebilirler. Bu gün aynı zamanda kuşların doğal yaşam alanlarının korunması ve çevre bilincinin artırılması için bir fırsat sağlar.