8 Temmuz Dünya Video Oyunları Günü (Video Games Day)

8 Temmuz - Dünya Video Oyunları Günü: Bu özel gün, video oyunlarının kültürel önemini ve eğlence değerini kutlamak amacıyla düzenlenir. Video oyunları, birçok kişi için hem bir hobi hem de sosyal bağlantıların kurulduğu bir platformdur.
Dünya Video Oyunları Günü, insanları video oyunları oynamaya teşvik eder, oyunların yaratıcılığı ve teknolojik ilerlemeleri kutlar. Aynı zamanda oyunların eğitim amaçlarına da hizmet ettiğini ve sosyal etkileşimi teşvik ettiğini vurgular.