A2 Seviye Fransızca Eğitimi Nedir?

A2 seviye Fransızca sertifikası, Avrupa Dil Portföyü'ne (CEFR) göre, temel Fransızca bilgisine sahip bireyleri belgelendiren bir sertifikadır. Bu seviye, A1 seviyesindeki becerilerin üzerine inşa edilir ve bir öğrencinin Fransızca dilinde daha karmaşık cümleler kurma, kelime haznesini genişletme ve daha fazla konuşma pratiği yapma becerilerini gösterir.

A2 seviyesindeki bir öğrencinin, temel günlük yaşam konularında rahat bir şekilde iletişim kurabilmesi, basit sorulara cevap verebilmesi, bir menüde yemek sipariş edebilmesi, bir otelde rezervasyon yaptırabilmesi ve bir alışveriş merkezinde basit bir alışveriş yapabilmesi beklenir.

A2 seviye sınavı genellikle okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçen dört bölümden oluşur. Öğrenciler, günlük yaşamda sıkça kullanılan cümle yapılarını, kelime dağarcığını, dilbilgisi yapılarını ve pratik konuşma becerilerini içeren bir sınav yapısına hazırlanır. A2 seviyesi, öğrencilere daha yüksek seviyeler için sağlam bir temel sağlar.

Sertifika Programına Bakınız.

A2 Seviye Fransızca Eğitimi