Lisansüstü Eğitimde Araştırma Üretkenliği ve Tavsiyeler (İngilizce) Nedir

Lisansüstü eğitimde araştırma üretkenliği ve tavsiyeler sertifikası, lisansüstü öğrencilere araştırma çalışmalarında başarılı olmaları için gerekli beceri ve stratejileri sağlamayı amaçlayan bir sertifikadır. Bu sertifika, öğrencilere araştırma konularını seçmeleri, araştırma tasarımı oluşturmaları, veri toplama ve analiz etme yöntemlerini belirlemeleri, sonuçları yorumlamaları ve yazılı ve sözlü raporlar hazırlamaları konusunda yardımcı olur. Bu sertifika programı, lisansüstü öğrencilerine araştırma sürecinde başarılı olmaları için gereken beceri ve bilgiyi sağlar.

Program, lisansüstü öğrencilere aşağıdaki konular hakkında bilgi ve becerileri öğretir:

Araştırma konusunu seçme: Lisansüstü öğrencilerine uygun bir araştırma konusu seçmelerine yardımcı olacak ipuçları verilir. Öğrenciler, ilgi alanlarına, araştırma yapmak istedikleri alana, araştırmanın amacına ve önemine göre bir araştırma konusu seçebilirler.

Araştırma tasarımı: Öğrencilere, araştırma sorularına cevap verecek araştırma tasarımları oluşturma konusunda rehberlik edilir. Hangi araştırma yönteminin en uygun olduğu, veri toplama yöntemleri ve araştırma sürecinin yönetimi hakkında bilgi verilir.

Veri toplama ve analiz etme yöntemleri: Öğrencilere veri toplama yöntemleri ve veri analiz etme yöntemleri hakkında bilgi verilir.

Lisansüstü öğrencileri, araştırma sorularına yanıt verecek veri toplama yöntemlerini seçebilecek ve verileri analiz etmek için uygun araçları kullanabilecek hale getirilirler.

Sonuçları yorumlama: Lisansüstü öğrencilerine araştırma sonuçlarını yorumlama konusunda bilgi verilir. Araştırmanın sonuçlarına dayalı olarak doğru sonuçlar çıkarmak ve bunları okuyuculara aktarmak için gerekli becerileri sağlar.

Sertifika Programına Bakınız.

Lisansüstü Eğitimde Araştırma Üretkenliği ve Tavsiyeler (İngilizce)