Ahilik Haftası, özel gün, dünya günü, resmi gün, tatil, bayram, izin, kurtuluş, özgürlük

Ekim ayının ikinci Pazartesi günü, Türkiye'de Ahilik Haftası olarak kutlanan bir etkinliktir. Ahilik, Türk kültüründe esnaf ve zanaatkarlık geleneğini temsil eden bir kurumdur. Ahilik Haftası, Ahilik kültürünü yaşatmak, esnaf ve zanaatkarları desteklemek, geleneksel değerlere sahip çıkmak ve toplumda dayanışmayı teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Ahilik Haftası boyunca, esnaf ve zanaatkarlarla ilgili etkinlikler, sergiler, konferanslar, paneller, el sanatları gösterileri ve halk etkinlikleri düzenlenir. Bu hafta, Ahilik felsefesini anlamayı, esnaf ve zanaatkarları takdir etmeyi, geleneksel mesleklerin korunmasını teşvik etmeyi ve toplumda dayanışmayı artırmayı hedefler.